Végül úgy dönté, hogy véget vet az egésznek. Ami teremtetett vala, annak múlnia is kell. Itt vagyon az ideje a befejezésnek. Átvevé a listát, és elmerengé a dolgok fölött, hogy vajon valóban itt vagyon-e az idő.
Aztán egy ideig nem történt semmi vala, a merengés eltartott egy darabig.
Mert ugye az rendben vagyon, hogy egyszer szólt vala előre. De mikor? Hát ezer éve. Sőt, több. Talán elfelejtették vala az egészet.
És újra lenézé a világra, és megszületend benne az elhatározás.
Szólni fog nékik.
Ennyit megérdemelnek.
És szólá, hogy jön a világvége. Szólá minden helyen. Beleégeté a DNS–be, a félelmekbe, az álmokba, az égre, a teleszkópok fényébe. Küldé a jeleket szüntelen. Mindenhol és minden helyre, ahol és ahová jeleket lehetett küldeni. Nem válogatá. Imígyen felsorolá a jeleket földön és az égen.
És látá, hogy az emberek főként adatbázisokba merednek, és apró kis eszközökbe, melyet tudásik által hoztak létre vala saját örömükre és megelégedésükre.
És ekkor úgy dönté, hogy ott is szólá, hogy eljő a világvége, figyelmezzen mindenki. hogy Ő szólá vala, és senki nem szólhat, hogy Ő nem szólá.
És ekkor nem csak az égben, a földön és a szívekben, de a kis eszközökben is meglené általa az üzenet, hogy itt vagyon az a nap, amiről valaha Ő már egyszer szóla vala.
Az emberek pedig ovassák az üzenetet, és láták, hogy jön a világvége. Láták és erről véleményük is vagyon. És véleményüket megirák.
Az első vélemény így szóla vala:
„Hát azért ez így elég gyengusz. Egy kicsit jobban is megerőltethette volna magát. Eleve nem egy ilyen hülyeséggel kéne kezdeni. És különben is, megtanulhatna helyesen írni. És nem kéne már ennyit hazudozni.”
És elolvasá a véleményt.
És látá, hogy véleménye bizony mindenkinek vagyon.
És tátá száját nagy megdöbbenésében.
És egy véleményt sem olvasá többé.
Ahogy senki más nem olvasá azokat soha többé!
Sőt, senki nem is írá azokat soha többé!
Mert nem vagyon senki, aki így cselekedhetne.
És most már biztosan tudá, hogy ez így helyes.
És nagyot sóhajtá megnyugvásában.
**
X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Légy Közösségi Olvasó!